Harmonikkamuseon kesä 2023

Ikaalisten Harmonikkamuseo on avoinna talvikaudella 2023-2024 pääsääntöisesti vain tilauksesta.

Museon osoite on Valtakatu 7, 39500 Ikaalinen

Teematunteja, esittelyjä ja livemusiikkia

Ohjelmat päivitetään tähän.


Suomen Harmonikkainstituutin ylläpitämä Harmonikkamuseo on Ikaalisten vanhan kauppalan ytimessä, käyntiosoite Valtakatu 7. Museo esittelee harmonikan historiaa ja nykypäivää soittimin, valokuvin ja tekstein. Näyttelyssä on n. 80 harmonikkaa 1860-luvulta 2000-luvulle asti. Näyttelyn painopiste on suomalainen harmonikanrakennus, jonka historia on värikäs ja monipuolinen.

Kokoelmassa ovat mm. Kouvolan ja Viipurin harmonikkatehtaiden tärkeimmät mallit sekä Kurikassa Sameli Elomaan kotiteollisuusverstaassa tehtyjä harmonikkoja. Taiteilija Lasse Pihlajamaan omia soittimia näyttelyssä on useita. Harmonikan varhaisimmasta historiasta 1800-luvulla kertovat kymmenet soittimet Saksasta ja Italiasta. Lisäksi näyttelyssä on laajasti Ikaalisten pelimanniperinteeseen liittyvää aineistoa.

Tilaa minikonsertti

Voit tilata ryhmällesi Harmonikkamuseolta esim. puolen tunnin mittaisen minikonsertin ja esittelyn. Vanhat soittimet ovat hyvässä soittokunnossa ja nostalgiset kappaleet luovat aidon tunnelman. Teeman voi valita eri vaihtoehdoista: esimerkiksi sota-ajan musiikki, ikaalilainen pelimannimusiikki, 30-luvun harmonikkahitit jne. Tilauskonserttia voit kysyä jo 15 henkilön ryhmälle. Museolla on tilaa n. 30-40 henkilölle ryhmästä riippuen.

Esittelyä voi tiedustella hanuritalo@harmonikkainstituutti.net

tai puhelin 040 8496221.