Harmonikkamuseo

Instituutin ylläpitämä Harmonikkamuseo on Ikaalisten kaupungintalon tiloissa. Museo esittelee harmonikan historiaa ja nykypäivää soittimin, valokuvin ja tekstein. Näyttelyssä on n. 80 harmonikkaa 1860-luvulta 2000-luvulle asti. Näyttelyn painopiste on suomalainen harmonikanrakennus, jonka historia on värikäs ja monipuolinen.

Kokoelmassa ovat mm. Kouvolan ja Viipurin harmonikkatehtaiden tärkeimmät mallit sekä Kurikassa Sameli Elomaan kotiteollisuusverstaassa tehtyjä harmonikkoja. Harmonikan varhaishistoriasta 1800-luvulla kertovat kymmenet soittimet. Lisäksi näyttelyssä on laajasti Ikaalisten pelimanniperinteeseen liittyvää aineistoa.

Museo on toistaiseksi avoinna tilauksesta.

Tilaa minikonsertti

Voit tilata ryhmällesi Harmonikkamuseolta esim. puolen tunnin mittaisen minikonsertin ja esittelyn. Vanhat soittimet ovat hyvässä soittokunnossa ja nostalgiset kappaleet luovat aidon tunnelman. Teeman voi valita useista vaihtoehdoista: esim. sota-ajan musiikki, ikaalilainen pelimannimusiikki jne. Tilauskonserttia voit kysyä jo 15 henkilön ryhmälle. Museolla on tilaa n. 30-40 henkilölle ryhmästä riippuen.

Esittelyä voi tiedustella hanuritalo@harmonikkainstituutti.net

tai puhelin 040 8496221.